15.2.12

Natural Shampoo - shampoojauhe

Totesin etten voi yksinkertaisesti jatkaa ihan water-only linjalla talvisaikaan kun päänahka kuivaa ja hiuksia tippuu. Yritin sitten löytää jotain vaihtoehtoisia tapoja pestä hiuksia, kuitenkaan palaamatta normaaliin shampoo-aineksiin. Edellisessä postissani mainitsinkin tästä "uudesta" jauheshampoosta. Sitä testasinkin eri tavoin kuukauden verran säännöllisesti ja nyt sitten vähän epäsäännöllisemmin. Voisin ensiksi raportoida arvion tästä shampoosta ja sitten kertoa mitä muita olen myös käyttänyt.

Shampoojauhe (eloko - shampoojauhe)
Huomasin tosiaan että sitä myydään ekolossa ja siellä onkin hyvä selostus sen sisällöstä. Huomasin myös että siellä saa kivoja täyttöpusseja jotenka
voimme olla ekologisia ja säilyttää hienon metallipurkin ja käyttää sitä uudestaan vain täyttämällä sisällön. Eli shampoojauhe on ihan jauhemuotoista ainetta joka vaahtoutuu joutuessaan veden kanssa kosketuksiin.

Käyttö:

Ohjeissa oli maininta 1tl:stä ainetta mutta omaan hiusmäärään se ei riitä etenkään jos ne eivät ole aivan valuvan märät. Jotenka päätin että teen jauheesta liuoksen. Lisäsin teelusikallisen tai hieman enemmän purkkiin jossa oli hieman vettä, sekoitin voimakkaasti ja laitoin hiuksiin. Levittäminen oli tällöin huomattavasti helpompaa. Tietenkin tästä "sirotin" purkista on hankala mittoa tl:ää mutta käytin tässä kekselijäänä suppiloa apuna, niin sain tavaran paremmin vettä sisältävään pulloon kuin että tavara olisi ollut ympäri kylpyhuonetta :) Juu on sattunut vahingossa että puhdistin kylpyhuoneen nurkatkin tällä aineella kun tätä jauhetta pöllyytin hiuksiini suoraan, eli suosittelen ohjeen mukaan laittamaan jauhetta kämmenelle ja sitten vasta hiuksiin :D Niin ja ehdottomasti puhtaan pesutuloksen saa kun ohjeen mukaan pesee jauheella hiuksensa kahteen kertaan kun se ensin tavallaan irroittaa lian ja seuraava pesu puhdistaa :)

Tulokset:

Aluksi oli hirveän vaikea oppia annostelemaan jauhetta oikein ja saada se vaahtoamaan. Sitten kun löysi oman tavan käyttää niin pesu alkoi sujua paremmin. Jos pesee vain kerran huikset jäävät hieman tahmeiksi ja hiukset eivät tunnu syväpuhtailta. Tuplapesun jälkeen hiuksissa alkaa olla samanlainen olo kuin olisi soodalla hiuksia pessyt mutta jauhe tuntuu miedommalta kuin sooda. Jauhe tuoksuu hyvin hassulta, semmoiselta aineiden sekamelskalta mutta jos haju ei hattaa niin ehkä tästä olisi shampoon korvikkeeksi. Suuri mutta tämän joka päiväiseen käyttöön oli se että itselläni kun herkästi päänahka alkaa kuivaa niin tämä tuntui kovalla käytöllä kuivattavan päänahkaa (joka jo valmiiksi kuiva talvella) :/ Eli päivittäiskäytössä liian rankka minun shampooseen tottumattomalle päänahalle. Mutta ajattelin että tämä olisi ehkä miedompi syväpuhdistaja soodan tilalle :) Jota voisi käyttää vaikka kerran viikossa tai joka toinen viikko puhdistamaan päänahan epäpuhtauksista eli huomattavasti useammin entä soodaa.


Yhteenveto:

+ kiva täytettävä purkki
+ kohtuullinen pesutulos (kunhan saa vaahtoamaan)
+ ekologinen ja sisältää hyviä yrttejä hiuksille
+- haju (hieman erikoinen)
- voi kuivaattaa päänahkaa
- jauheen käsittely
- jauheen kuluminen paksussa ja pitkässä tukassa (tuplapesu ja jauheen määrä)

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...